သားအိမ္ကင္ဆာ ေရာဂါေၾကာင့္ အမ်ဳိးသမီးေတြ ေသဆုံးေနရတာကုိ သာမာန္
အိမ္သုံးစားေသာက္ပစၥည္း တခုျဖစ္တဲ့ ရွာလကာရည္ကုိ အသုံးျပဳၿပီး သိသိသာသာ
ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တဲ့အထိ ေအာင္ျမင္မႈရခဲ့တဲ့အေၾကာင္း အိႏၵိယႏုိင္ငံ မြမ္ဘုိင္းၿမိဳ႕က ဆရာ၀န္ေတြက ေၾကညာလုိက္ပါတယ္။ အေမရိကန္ ျပည္ေထာင္စု ရွီကာဂုိၿမိဳ႕က ညီလာခံတခုအတြင္း အိႏၵိယဆရာ၀န္ေတြရဲ႕
ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္ကုိ တင္ျပရာမွာေတာ့ အမ်ဳိးသမီးေပါင္း ၁ သိန္းခဲြေလာက္
ပါ၀င္တဲ့ သုေတသနအတြင္း ေသဆုံးမႈႏႈန္း ၃၁ ရာခုိင္ႏႈန္းအထိ
ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ခဲ့တဲ့အေၾကာင္ း ေျပာဆုိခဲ့တာပါ။
ရွာလကာရည္ပါတဲ့ ဂြမ္းစနဲ႔ သားအိမ္ကုိ ေဆးေၾကာ စမ္းသပ္ၾကည့္တဲ့ အခါမ်ဳိးမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ တစ္႐ႈးေတြဟာ အျဖဴေရာင္အျဖစ္ ေျပာင္းလဲ သြားတတ္တဲ့အတြက္၊ ႀကိဳတင္ကာကြယ္မႈေတြ ကုသမႈေတြ အခ်ိန္မီ လုပ္ေဆာင္ႏုိင္တယ္လုိ႔လည္း ေျပာပါတယ္။
ခ်မ္းသာတဲ့ႏုိင္ငံေတြမွာလုိ သားအိမ္ကင္ဆာေရာဂါအတြက္ ေငြကုန္ေၾကးက် မ်ားတဲ့ စံခ်ိန္မီ စမ္းသပ္စစ္ေဆးမႈမ်ဳိးေတြကုိ
မတတ္ႏုိင္ၾကတဲ့ ဖြံ႔ၿဖိဳးဆဲႏုိင္ငံမွာ လြယ္ကူ႐ုိးစင္းတဲ့
ဒီစမ္းသပ္နည္းသစ္က အမ်ဳိးသမီးေပါင္း ေထာင္ေသာင္းမကရဲ႔ အသက္ေတြကုိ
ကယ္တင္ႏုိင္လိမ့္မယ္လုိ႔လည္ း အိႏၵိယ ေဆးသုေတသန ပညာရွင္ေတြက ေျပာခဲ့ၾကတာပါ။
VOA Burmese
ရွာလကာရည္ပါတဲ့ ဂြမ္းစနဲ႔ သားအိမ္ကုိ ေဆးေၾကာ စမ္းသပ္ၾကည့္တဲ့ အခါမ်ဳိးမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ တစ္႐ႈးေတြဟာ အျဖဴေရာင္အျဖစ္ ေျပာင္းလဲ သြားတတ္တဲ့အတြက္၊ ႀကိဳတင္ကာကြယ္မႈေတြ ကုသမႈေတြ အခ်ိန္မီ လုပ္ေဆာင္ႏုိင္တယ္လုိ႔လည္း ေျပာပါတယ္။
ခ်မ္းသာတဲ့ႏုိင္ငံေတြမွာလုိ
VOA Burmese