(၁) ႂကြက္သားမ်ားသန္မာေစသည္
အိပ္ရာမ၀င္မီ မိနစ္ (၃၀) အလိုတြင္ ႏြားႏို႔ ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ႏြားႏို႔တြင္ပါ၀င္ေသာ casein ဓါတ္က ပ႐ိုတင္း တည္ေဆာက္မႈျမင့္တက္ ေစၿပီး ႂကြက္သားမ်ား သန္မာေစႏိုင္သည္။
(၂) ဇီ၀ျဖစ္စဥ္မ်ား ျမန္ဆန္ေစသည္
...
ညပိုင္း၌ မုန္႔အနည္းငယ္ (၁၅၀ ကယ္လိုရီခန္႔) စားသံုးပါက အိပ္ရာထၿပီး နံနက္ပိုင္း ဇီ၀ျဖစ္စဥ္ မ်ားသည္ အျခားေန႔မ်ား ထက္ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ၿပီးစီးေဆာင္
(၃) အဆာခံႏိုင္သည္
ညမအိပ္မီ မုန္႔စားျခင္းသည္ အိပ္ရာထခ်ိန္ ဆာေလာင္မြတ္သိပ္မႈ ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး အစာစားခ်ိန္မ်ား ၾကား၌လည္း အဆာခံ ႏိုင္ေစသည္။ မုန္႔အမ်ိဳးအစား အတိအက် ေရြးခ်ယ္ စရာ မလုိေသာ္လည္း ပ႐ိုတင္းပါ၀င္ ေသာ မုန္႔ဆိုပါက ႂကြက္သားမ်ား ႀကံ႕ခိုင္ေစႏိုင္သည္။
(၄) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ေစသည္
ညစာမစားဘဲ ေကြကာအုတ္ ေသာက္ျခင္းသည္ အဆာခံႏိုင္ေစၿပီး ေနာက္ေန႔အစာမ်ားကိုပါ ေလွ်ာ့စား ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ေလးပတ္အတြင္း (၂) ေပါင္က်ေစႏိုင္သည္။
ေဇာ္ကို