အင္တာနက္မွသင္ဆရာၿမင္ဆရာႏွင့္မိတ္ေဆြအားလံုးကိုဧရာဝတီသားမွေႏြးေထြးပ်ဴငွာစြာၾကိဳဆိုပါတယ္ခင္ဗ်ာ။ၿမင္ဆရာမ်ားၿဇစ္ၾကေသာအလင္ေရာင္ၾကယ္မ်ားမေလးရွားကဆရာကိုေဂၚလီ၊ထိုင္းႏိုင္ငံမွကေနာင္သားေလး၊ဘေလာ့ခရီးသည္၊ညီေနမင္း၊ဦးေဇာ္၊ေမာင္ေစတနာႏွင့္အင္တာနက္မွဆရာသမားမ်ားအားလံုးကိုေက်းဇူးအထူးတင္လွ်က္ပါပဲခင္ဗ်ာ၊၊

15 May, 2013

ညဘက္မွာ မုန္႔စားလုိ႔ ရလား


(၁) ႂကြက္သားမ်ားသန္မာေစသည္
အိပ္ရာမ၀င္မီ မိနစ္ (၃၀) အလိုတြင္ ႏြားႏို႔ ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ႏြားႏို႔တြင္ပါ၀င္ေသာ casein ဓါတ္က ပ႐ိုတင္း တည္ေဆာက္မႈျမင့္တက္ ေစၿပီး ႂကြက္သားမ်ား သန္မာေစႏိုင္သည္။
(၂) ဇီ၀ျဖစ္စဥ္မ်ား ျမန္ဆန္ေစသည္
...
ညပိုင္း၌ မုန္႔အနည္းငယ္ (၁၅၀ ကယ္လိုရီခန္႔) စားသံုးပါက အိပ္ရာထၿပီး နံနက္ပိုင္း ဇီ၀ျဖစ္စဥ္ မ်ားသည္ အျခားေန႔မ်ား ထက္ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ၿပီးစီးေဆာင္ရြက္ႏိုင္သည္ကို ေတြ႕ရမည္။

(၃) အဆာခံႏိုင္သည္

ညမအိပ္မီ မုန္႔စားျခင္းသည္ အိပ္ရာထခ်ိန္ ဆာေလာင္မြတ္သိပ္မႈ ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး အစာစားခ်ိန္မ်ား ၾကား၌လည္း အဆာခံ ႏိုင္ေစသည္။ မုန္႔အမ်ိဳးအစား အတိအက် ေရြးခ်ယ္ စရာ မလုိေသာ္လည္း ပ႐ိုတင္းပါ၀င္ ေသာ မုန္႔ဆိုပါက ႂကြက္သားမ်ား ႀကံ႕ခိုင္ေစႏိုင္သည္။

(၄) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ေစသည္

ညစာမစားဘဲ ေကြကာအုတ္ ေသာက္ျခင္းသည္ အဆာခံႏိုင္ေစၿပီး ေနာက္ေန႔အစာမ်ားကိုပါ ေလွ်ာ့စား ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ေလးပတ္အတြင္း (၂) ေပါင္က်ေစႏိုင္သည္။

ေဇာ္ကို

အပါတ္စဥ္တင္သမွ်ပို႕စ္မ်ားေခါင္းစဥ္အတိုင္းကလစ္၍ဖတ္နိုင္ပါတယ္

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...