အင္တာနက္မွသင္ဆရာၿမင္ဆရာႏွင့္မိတ္ေဆြအားလံုးကိုဧရာဝတီသားမွေႏြးေထြးပ်ဴငွာစြာၾကိဳဆိုပါတယ္ခင္ဗ်ာ။ၿမင္ဆရာမ်ားၿဇစ္ၾကေသာအလင္ေရာင္ၾကယ္မ်ားမေလးရွားကဆရာကိုေဂၚလီ၊ထိုင္းႏိုင္ငံမွကေနာင္သားေလး၊ဘေလာ့ခရီးသည္၊ညီေနမင္း၊ဦးေဇာ္၊ေမာင္ေစတနာႏွင့္အင္တာနက္မွဆရာသမားမ်ားအားလံုးကိုေက်းဇူးအထူးတင္လွ်က္ပါပဲခင္ဗ်ာ၊၊

17 May, 2013

သခြားေမႊးသီးရဲ့ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

သခြားေမႊးသီး (သခြားမသီး)ရဲ့ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးေတြက အမ်ားအျပားရွိပါတယ္... သခြားေမႊးသီးဟာ အာဟာရဓာတ္လည္း မ်ားစြာၾကြယ္ဝတဲ့အသီးျဖစ္ပါတယ္... သခြားေမႊးသီးကုိ ကၽြန္ေတာ္တို႔
ဘာေၾကာင့္ စားသံုးသင့္သလဲဆုိတဲ့ အေၾကာင္းရင္း (၅) ခ်က္ကိုေတာ့
 ေအာက္မွာေလ့လာႏုိင္ပါတယ္...

၁) ဗီတာမင္ ေအ၊ ဘီ၊ စီႏွင့္ မက္ဂနီစီယမ္၊ ဆုိဒီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္
တို႔ကဲ့သုိ႔ သတၱဳဓာတ္မ်ားပါဝင္ျခင္း
၂) ကိုလက္စထေရာပါဝင္မႈမရွိျခင္းႏွင့္ ေသြးတြင္းကိုလက္စထေရာျပႆနာ
ရွိသူ လူနာမ်ားအတြက္ သင့္ေတာ္ျခင္း
၃) ကယ္လိုရီျမင့္မားေသာ အစာေျပသေရစာမ်ားကို အစားထုိးအသံုးျပဳႏုိင္ျခင္း
၄) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို က်န္းမာေရးမထိခိုက္ေစဘဲေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ရန္ ကူညီလုပ္ေဆာင္ေပးႏိုင္ျခင္း
၅) အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာၾကြယ္ဝသည့္ အစားအစာျဖစ္ျခင္း

Source: General knowledge
ႏႈိင္းရင့္ေႏြ

အပါတ္စဥ္တင္သမွ်ပို႕စ္မ်ားေခါင္းစဥ္အတိုင္းကလစ္၍ဖတ္နိုင္ပါတယ္

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...