အင္တာနက္မွသင္ဆရာၿမင္ဆရာႏွင့္မိတ္ေဆြအားလံုးကိုဧရာဝတီသားမွေႏြးေထြးပ်ဴငွာစြာၾကိဳဆိုပါတယ္ခင္ဗ်ာ။ၿမင္ဆရာမ်ားၿဇစ္ၾကေသာအလင္ေရာင္ၾကယ္မ်ားမေလးရွားကဆရာကိုေဂၚလီ၊ထိုင္းႏိုင္ငံမွကေနာင္သားေလး၊ဘေလာ့ခရီးသည္၊ညီေနမင္း၊ဦးေဇာ္၊ေမာင္ေစတနာႏွင့္အင္တာနက္မွဆရာသမားမ်ားအားလံုးကိုေက်းဇူးအထူးတင္လွ်က္ပါပဲခင္ဗ်ာ၊၊

05 June, 2013

ဖရဲသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ အက်ဳိး အာနိသင္

ဖရဲသီးထဲမွာ ဆုိရင္ လူကုိ အက်ဳိးျပဳေစမယ့္ Vitamin A,Vitamin C,Vitamin B6 စသည္တုိ႔ ပါ၀င္ပါတယ္၊
 ဗီတာမင္ေအဟာ ဆုိရင္ မ်က္လုံးအားကုိ ေကာင္းေစတယ္၊ မ်က္လုံးနဲ႔ ပတ္သက္တာ ေတြကို ေကာင္းေစတယ္၊ Antioxidant ပါ၀င္တဲ့အတြက္ လူကုုိ ႏုပ်ဳိေစၿပီး အုိမင္း ရင့္ေရာက္မႈကုိ ကာကြယ္ ေပးတယ္၊ ဗီတာမင္ဆီဟာ ဆုိရင္ ကုိယ္ခံအားကုိ ေကာင္း မြန္ေစၿပီး၊ ေလေအာင့္ ေလနာ ေကာင္းမြန္ေစ တယ္၊ အေရျပားေပၚက ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးဆုံးရႈံးမႈကုိ ကာကြယ္ ေပးတယ္၊ သြားေတြမွာ ရွိတဲ့ အညစ္ေက်းေတြ သန္႔ရွင္း ေစတယ္၊

ခံတြင္း ေကာင္းမြန္ ေစတယ္၊ ဗီတာမင္ B6 ဓာတ္ကေတာ့ ဦးေႏွာက္တြင္း လုပ္ေဆာင္ ခ်က္ေတြကို ေကာင္းမြန္ ေစတယ္၊ အာရုံေႀကာေတြကုိ ေကာင္းမြန္ေစ တယ္၊ ၿပီးေတာ့ ႏွလုံးသမားေတြ၊ ကင္ဆာသမားေတြ အတြက္လည္း စားသုံး ေပးသင့္တယ္၊ ဘာေႀကာင့္လည္း ဆုိေတာ့ အသီးရြက္ေတြမွာ ပါ၀င္တဲ့ lycopene ဓာတ္ဟာဆုိရင္ ဖရဲသီးမွာ ပါ၀င္မႈႏႈန္း ျမင့္မားတဲ့ အတြက္ေႀကာင့္ ျဖစ္တယ္၊

ခႏၶာကုိယ္ ေသြးလည္ပတ္မႈကုိ ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ potassium အရင္းျမစ္ကုိ ဖရဲသီးကေန ရရွိတာ ျဖစ္တဲ့ အတြက္ေႀကာင့္ ေသြးတုိး၊ ေသြးက်ေရာဂါ သမားေတြ စားသုံး ေပးသင့္တယ္၊ စသည့္ အာနိသင္ေတြ ဖရဲသီးမွာ ပါ၀င္ပါတယ္။

ျမ၀တီ

အပါတ္စဥ္တင္သမွ်ပို႕စ္မ်ားေခါင္းစဥ္အတိုင္းကလစ္၍ဖတ္နိုင္ပါတယ္

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...