18 April, 2015
ေလျဖတ္ျခင္း မျဖစ္ေစရန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားပါ
ပိုတက္စီယမ္ မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ သစ္သီးေတြဟာ ေသြးဖိအားကို က်ဆင္း ေစနိုင္ပါတယ္။ေသြဖိအား ျမင့္မားတာ (ေသြးတိုးတာ)ဟာ ေလျဖတ္ဖို႔ အဓိက အခ်က္ၾကီးပါ။ ပိုတက္စီယမ္မ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစာ စားသူေတြဟာ ေလျဖတ္နိုင္ေျခ ၂၄ ရာခိုင္နွုန္း ေလ်ာ့နည္း လာပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီး မ်ားမ်ားစားျပီး အာလူးေၾကာ္လိုမ်ိဳး ၾကြပ္ရြတဲ့ အစာေတြကို ေရွာင္ရွားတာေၾကာင့္ ေလျဖတ္တာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္နိုင္တယ္လို႔ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ပိုတက္ စီယမ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ သစ္သီးေတြဟာ ၾကြပ္ၾကြတဲ့ အဆာေျပ အစာေတြကို ေရွာင္တာေၾကာင့္ ဆားရရိွမႈ နည္းသလိုမ်ိဳး ေသြးဖိအားကို က်ဆင္းေစနိုင္ တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ယခင္က ေလ့လာမႈေတြအရ အသက္ၾကီးသူေတြ အေနနဲ႔ ပိုတက္စီယမ္ ျမင့္မားစြာပါဝင္တဲ့ အစာစားရင္ အႏၱရာယ္ရိွတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ သူတို႔ရဲ႕ ေက်ာက္ကပ္ဟာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ ေသြးတြင္းက ပိုတက္ စီယမ္ကို ဖယ္ရွားနိုင္စြမ္း ေလ်ာ့နည္းေနတာေၾကာင့္ ဆိုပါတယ္။ ယခုေလ့လာမႈအရ ပိုတက္စီယမ္ဟာ ေက်ာက္ကပ္ လုပ္ေဆာင္ခ်က္အတြက္ ထိခိုက္မႈ မရိွဘူးလို႔ ေတြ႔ရိွထားပါတယ္။ ပိုတက္စီ ယမ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ အသီးေတြထဲမွာ ငွက္ေပ်ာ္သီးလည္း ပါဝင္ပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာသီး တစ္လံုးမွာ ပိုတက္စီယမ္ ၄၂၀ မီလီဂရမ္ ပါဝင္ျပီး လူၾကီး တစ္ေယာက္အတြက္ ေန႔စဥ္ ပိုတက္စီယမ္ လိုအပ္ခ်က္ပမာဏ ၃၅၀၀ မီလီဂရမ္ ျဖစ္ပါတယ္။ ေလးပတ္တာေလာက္ ဆားေလွ်ာ့ စားတာေၾကာင့္ ေသြးဖိအား က်ဆင္းျပီး ေလျဖတ္တာနဲ႔ နွလံုးတိုက္ခိုက္ခံ ရနိုင္ေျခ ေလ်ာ့က် သြားတယ္လို႔ ေလ့လာမႈ အရလည္း ေတြ႕ရိွထားပါတယ္။ ဆားေလွ်ာ့စားျပီး ငွက္ေပ်ာ္သီးနဲ႔ ဟင္းနု နယ္ရြက္လို ပိုတက္စီယမ္ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစာ စားတာေၾကာင့္ ေသြးဖိအား ထိန္းခ်ဳပ္နိုင္ျပီး ေလျဖတ္တာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္နိုင္ပါတယ္။
အပါတ္စဥ္တင္သမွ်ပို႕စ္မ်ားေခါင္းစဥ္အတိုင္းကလစ္၍ဖတ္နိုင္ပါတယ္
-
▼
2015
(110)
-
▼
April
(18)
-
▼
Apr 18
(7)
- ေကာ့ေကာ့ ေက်ာ့ေက်ာ့ေလးလုိ႔ လူေတြထင္ၾကတဲ့ အႏုပညာရွင...
- သံုးစကၠန္႔အတြင္း ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥအခြံႏႊာနည္း
- ကိုစစ္နဲ႔မသက္မြန္ျမင့္ ရဲ႕ babyေလး
- အစားအေသာက္မ်ားကို အႏၲရာယ္ကင္းေအာင္ စားနည္းမ်ား
- အမ်ိဳးသမီးမ်ား လွ်ိဳ ့၀ွက္ကင္မရာရန္မွကင္းေ၀းရန္ ကာ...
- ေလျဖတ္ျခင္း မျဖစ္ေစရန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားပါ
- လြဲမွားေနေသာ ခံတြင္းသန္႔ရွင္းေရးစနစ္မ်ား
-
▼
Apr 18
(7)
-
▼
April
(18)