ဘရာဇီး
စပ်စ္လို႔ေခၚတဲ့ စပစ္ပင္တစ္မ်ိဳးက ဘရာဇီးႏိုင္ငံ၊ ပါရာေဂြး၊ ဘိုလီဗီးယား၊
အာဂ်င္တီးနား အစရွိတဲ့ ႏိုင္ငံမ်ား ေပါက္ေရာက္ၾကီး ထြား ပါတယ္။အရသာကလည္း စပ်စ္နဲ႔ သိပ္မကြာပါဘူး။ ခူးျပီးရင္ ၂ ရက္၊ ၃ ရက္ေလာက္ ပဲ ခံတဲ့
လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္စားရတဲ့ အသီးမ်ား ျဖစ္ပါတယ္။ ဝိုင္အေနနဲ႔ လည္း က်ိဳခ်က္၊
ၾကိတ္၊ေဖ်ာ္လို႔ ေသာက္သံုးပါတယ္။ ဘရာဇီး စပ်စ္ေျခာက္ နဲ႔ အခြံကိုလည္း
ေဆးအေနနဲ႔ အသံုးျပဳပါေသးတယ္။
အပင္က အေစ့နဲ႔စိုက္ရင္ ၁၀ ႏွစ္ေလာက္ေနမွ အသီးသီးျပီး ပ်ိဳးပင္နဲ႔ စိုက္ရင္ေတာ့ ၅ ႏွစ္အတြင္း အသီးသီးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ရွားပါး စပ်စ္ လည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ယင္း ဘရာဇီး စပ်စ္မ်ားကို Jabuticaba လို႔လည္း ေခၚ ဆုိပါေသးတယ္။
--
Ref: wiki
အပင္က အေစ့နဲ႔စိုက္ရင္ ၁၀ ႏွစ္ေလာက္ေနမွ အသီးသီးျပီး ပ်ိဳးပင္နဲ႔ စိုက္ရင္ေတာ့ ၅ ႏွစ္အတြင္း အသီးသီးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ရွားပါး စပ်စ္ လည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ယင္း ဘရာဇီး စပ်စ္မ်ားကို Jabuticaba လို႔လည္း ေခၚ ဆုိပါေသးတယ္။
--
Ref: wiki